Pasca



Seminee StilArt

Reprezint Transilvania in recensamantul Bloggerilor







ShoutMix chat widget





Want this widget?







Tarta de ciocolata

Premii in prag de Paste!!!

Gratar de vita si ceapa caramelizata

Salata cu tofu afumat,spanac si zucchinni crud

Carrot cake

Premii de la Miha!

Pizza cu spanac

Prajitura cu Foi de Napolitana

Tort alb-negru de biscuiti

Mic dejun delicios :)





februarie 2009 martie 2009 aprilie 2009 mai 2009 iunie 2009 octombrie 2009 ianuarie 2010 februarie 2010 martie 2010







<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Pizza rulata
PIZZA RULATA

Reteta am gasit-o pe un forum si tare interesanta mi s-a parut asa ca am zis ca merita sa o incerc; si uite ce a iesit..

Ingrediente:

Aluat:
-800 g faina alba
-150 ml ulei masline(in cazul in care nu aveti puteti folosi si ulei de floarea soarelui insa uleiul de masline o face mai aromata)
-20 g drojdie
-420 ml apa
-1/2 lingura de sare

Umplutura:

Puteti pune ce doriti
Eu am folosit urmatoarele ingrediente:
-150 gr. Cascaval
-sunca
-1 rosie mai marisoara
-ceapa verde
-oregano
-sare,piper

Preparare:


Dizolvam drojdia in putina apa calduta impreuna cu sarea,punem peste faina si amestecam bine,adaugam uleiul si restu de apa calduta.Framantam bine pana obtinem un aluat elastic.
Lasati la dospit la caldurica cca 1h.




Dupa ce a dospit aluatul l-am impartit in doua si am intins 2 foi pe care le-am acoperit cu cascavalul,sunca,rosia (taiata feliute),ceapa( taiata marunt), peste am presarat oregano si am condimentat bine cu sare si piper.










Am rulat pizza si am mai lasat la dospit inca 10 min dupa care am uns cu putin ulei de masline si am dat la cuptor la 200C.












Ca sa nu se intareasca in exterior puteti pune un vas cu apa in cuptor.
Cand e coapta acoperiti cu un prosop sau servet mare.



Asa arata a -2-a zi cand am papat-o :)...

.



delicioasa!!!se poate pastra pana la 2 zile e foarte,foarte buna si a 2 zi.




Etichete:

<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Salata de pui cu bacon si cascaval
Salata de pui cu bacon si cascaval

Aceasta reteta am preparat-o din dorinta de-a avea ceva "homemade" si simplu de preparat la pranz.
Fara nici o indrumare am ales ceea ce mai avem prin casa si uite ce a iesit:

Ingrediente

-200 gr piept pui
-3 bucatele bacon afumat
-o conserva ciuperci
-cascaval ras
-2 linguti maioneza
-1/2 ardei
-ulei,sare,piper


Preparare:

Taiati pieptul de pui cubulete mici condimentati bine,stropiti cu putin ulei (de masline daca aveti daca nu este foarte bun si cel de floarea soarelui sau vegetal) si dati la cuptor aproximativ 10-15 min. la 200 de grade.

Intre timp prajiti baconul intr-o tava de preferat fara ulei pt ca are destula grasime,dupa ce s-a prajit bine pe ambele parti il taiati marunt.


Dupa ce ati scos puiul de la cuptor puneti ardeiul,carnita de pui si baconul intr-un bol..



..adaugati ciupercile si cascavalul...




...dupa care puneti maioneza.Amestecati bine totul,mai condimentati daca este cazul si gata!...





Noi am servit cu paine prajita si salata verde insa merge de minune si cu o salata de rosii:).

Etichete:

Ciorba de varza
Ciorba de varza

Din zecile de retete pe care le-am incercat raman cu desavarsire fidela retetei de ciorba de varza pe care o pregatea bunica in zilele de post.
E foarte buna si foarte usor de pregatit!

Ingrediente:

- o varza de marime medie
- 3-4 litri apa
- 2-3 morcovi
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 5-6 linguri de pasta de rosii concentrata diluata cu putina apa(sau daca sunteti mai norocosi si aveti bulion, este super)
- patrunjel,cimbru,sare,piper si putin ulei


Preparare:

Taiati ceapa si ardeiul marunt; morcovul cubulete sau rondele(dupa preferinta) iar varza fasii subtiri(in cazul in care nu aveti timp puteti sa o dati pe razatoarea mare).
Intr-o cratita puneti putin ulei la incalzit,adaugati ceapa,ardeiul si morcovul si caliti-le bine impreuna pana cand ceapa devine aurie.

Cand ceapa devine aurie adaugati apa si condimentati cu putina sare si vegeta.
Intre timp amestecati bine varza cu sare si piper,de altfel eu prefer sa pun si putin chilli care face ciorbita putin mai picanta.


Cand apa a dat in clocot adaugati varza si cimbrul.Lasati sa fiarba insa atentie nu mai mult de 5-10 min(pana cand aceasta devine moale si nu sfaramicioasa); dupa care punem pasta de rosii sau bulionul, presarati patrunjelul mai condimentati daca e cazul si.....gata ciorbita!!!



....serviti cu multa smantanica si de ce nu si un ardei iute pentru cei carora le place viata mai picanta:)...


Etichete: ,

Ciorba taraneasca
Ciorba Taraneasca

Ciorba tarneasca sau „ciorbita cu surprize”-asa o denumisem in copilarie pt ca ma incanta varietatea de legume- a fost si a ramas una din ciorbele mele preferate pe care doar tata reusea sa o faca perfecta!!

Ingrediente

-350 gr.carne porc(puteti folosi carne afumata sau neafumata)
-3 cartofi potriviti
-2 morcovi
-1 ardei
-1/2 ceapa
-1 conserva fasole pastai
-o mana de mazare
-o mana de orez
-patrunjel,sare,vegeta,piper,smantana
-3-4l apa
-5-6 linguri de pasta de rosii concentrata( diluata cu apa)


Preparare

Intr-o oala puneti la fiert apa impreuna cu carnea,morcovul taiat cubulete si jumatate de ceapa.Condimentati putin si aveti grija sa luati spuma ori de cate ori este nevoi.
Cand carnea e fiarta scoateti ceapa si carnita pe care o taiati cubulete.
Puneti in apa ardeiul taiat marunt(eu am avut unul verde desi as fi preferat unu rosu ca ii dadea culoare mai frumoasa ciorbitei),cartofii,orezul si lasati sa fiarba 5 minute dupa care adaugam mazarea si fasolea pastai.



Cand cartofii sunt aproape fierti punem pasta de rosii sau bulion(puteti pune mai mult in functie de cat de acrisoara doriti ciorbita) si mai lasati sa dea un clocot dupa care trageti oala deoparte si puneti patrunjel taiat marunt;acoperiti si lasati sa stea 5 min.




serviti cu smantanica.....




Etichete: ,

<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Tocana de legume cu orez
Tocana de legume cu orez

O reteta foarte usor de pregatit si foarte buna mai ales pentru zilele de post.

Ingrediente:

-5-6 ardei
-2 cepe mari
-3 rosii
-1 cana de orez
-ulei,condimente(sare,piper,vegeta)





Preparare:

Taiati ceapa julien si ardeii fasii subtiri.
Intre timp puneti orezul spalat bine la fiert cu putine sare.



Intr-o cratita caliti ceapa putin....




... cand aceasta devine aurie puneti ardeii;condimentati cu sare,piper,vegeta si lasati legumele la inabusit(la foc potrivit) amestecand periodic.




Dupa ce ardeii s-au inmuiat bine puneti orezul fiert,si rosiile taiate feliute subtiri. Condimentati dupa bunul plac ,daca mai este nevoie....




..Se mai lasa la foc mic totul pana cand rosiile incep a se inmuia.


si gata tocanita!!!!


Etichete: , ,

<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Pizza cu blat din franzela
Pizza cu blat din franzela:


Cu cateva luni in urma am gasit reteta de pizza cu franzela pe blogul minunat al lui TEO; o reteta de mult uitata care tare ma bucura in copilarie...
Dupa parerea mea aceasta reteta e una dintre cele mai simple retete de pizza.
Ca si ingrediente puteti folosi absolut orice va place pe pizza; eu pentru ca eram in mare graba am folosit ce mai aveam prin frigider ramas si uite ce a iesit:

Ingrediente:



-cateva felii de franzela(in functie de cat de mare este tava)
-o canita cu lapte
-sos de tomate
-putin unt sau margarina
-6 felii sunca , salam(taiat cubulete)
-ceapa,ardei
-o conserva de ciuperci
-cascaval
-2 oua

-sare,piper,vegeta,oregano




Preparare:

Se unge tava bine cu unt sau margarina;puteti folosi folie de aluminiu daca credeti ca se va lipi de tava,eu nu folosesc fiindca tavita mea e ft buna si nu am probleme cu ea.
Se umezesc feliile de paine cu laptic(atentie nu foarte tare ca riscati sa va iasa blatul prea moale) si le asezati in tava fara sa lasati spatiu intre ele.





Eu am folosit doua tipuri de paine(franzela si "paine pt sandwich-uri") pentru ca feliile de paine erau foarte subtiri; asa ca am pus doua straturi de paine unu peste altu.

...Ungeti bine blatul cu sos de rosii si presarati oregano...




puneti pe fiecare felie de paine cate o felie de sunca......




....puneti ceapa intr-o cratita cu ulei la calit impreuna cu ardeiul, salamul,ciupercutele,sare ,piper ,vegeta.Lasati compozitia cca. 5 min. pe foc dupa care puneti totul peste blatul de franzela.




.... presarati cascavalul si puneti deasupra cele 2 oua batute bine cu putin lapte si se baga la cuptor.


La cuptor se tine cca. 20-25 de minute sau pana cand cascavalul devine auriu.







Dupa ce ati scos din cuptor lasati sa se raceasca putin si serviti...e foarte buna si calduta dar si rece!!!


yummmm.....yummmmm

Etichete:

Cremes cu fructe
Cremes cu fructe


Pt ca imi era tare pofta de un cremes dar in acelasi timp parca imi suradea si ideea unei tarte cu fructe…am decis sa combin cele 2 retete si a iesit „Cremes cu fructe” :)
Bineinteles ca din comoditate foile si crema nu sunt „homemade” asa ca am mers pe urmatoarea varianta:

Ingrediente:
-2 foi de cremes(eu am folosit foi de foietaj pt ca nu gasisem foi de cremes)
-2 budinci de vanilie
-1 crema de vanilie pentru prajituri
-1 plic gelatina/jeleu de capsuni
-un compot de fructe
-capsuni,portocale,kiwi si struguri





Mod de preparare:

In timp ce la cuptor se coceau cele 2 foi "conform instructiunilor de pe pachet":)), am pregatit cele 2 budinci cu doar cu 700 de ml de lapte pentru ai da o consistenta mai groasa.



....am pus budinca la racit si am preparat crema de vanilie conform instructiunilor de pe pachet...




....dupa ce s-a racit budinca am combinat-o impreuna cu crema de vanilie si compotul de fructe.





Cu jumatate de compozitie am umplut cele 2 foi (reci) iar ceealalta jumatate am pus-o deasupra.
Am ornat cu fructe si gelatina ,dupa care am lasat-o la rece pentru 3 ore.






......asa arata o felie de praji la final...





.........si o felie pentru voi;)......

Etichete: ,

Snitel din piept de curcan
Snitel din piept de curcan

Reteta asta am gasit-o intr-o carte de bucate si mi-a atras atentia datorita modului de preparare care nu era unul obisnuit pentru mine. Rezultatul e delicios si foarte crocant.


Ingrediente

Pentru 4 snitele aveti nevoie:

-4 bucati de piept de curcan (fasii subtiri)
-2 oua
-4 linguri faina alba
-60 grame pesmet
-ulei,sare,piper,vegeta si unt(optional)







Preparare:

Condimentam bine cu sare,piper,vegeta fiecare bucatica de carne(daca ati taiat pieptul de curcan subtire nu mai este nevoie sa il bateti); batem ouale bine cu 2 linguri de laptic.........







Luam fiecare bucatica de carne in parte si o trecem prin faina apoi prin ou dupa care prin pesmet..(iar aici vine partea interesanta)..,apoi asezam fiecare snitel pe o farfurie ; acoperim cu folie si dam la frigider pentru o jumatate de ora(atentie!nu asezati snitelele unul peste altul).





..dupa o jumatate de ora le scoatem si le prajim bine in ulei incins cu putin unt.








Pregatite in modul acesta snitelele devin foarte crocante!sunt absolut ..mortale:))
Noi le-am servit cu piure si salata de rosii si ceapa :D...

Etichete:

<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Prajitura "Malai in lapte"
Prajitura cu faina de malai

Este prajitura copilariei mele...imi aduc aminte si acum de verile petrecute la bunici si cat de bucuroasa eram cand cocea bunica in cuptor pt mine „prajitura cu jantulita” –asa o denumisem atunci....
Ma tot gandisem zilele astea la ea asa ca numai decat am luat telefonul si am intrebat-o pe bunica daca se poate face si „altfel” fiinda reteta de baza este cu jintita de oi ceea ce pt mine e imposibil de gasit aici unde sunt acum...departe de casa. Zis si facut! bunica a zis ca o alternativa ar putea fi sana; asa ca am dat fuguta la magazin am cumparat toate cele trebuite si mi-am pregatit o bunaciune de prajitura!!:))



Ingrediente

-1 sana
-1 unt (pe care il bati spuma din timp cu 50 gr zahar pudra si lasati la temperatura camerei cca 30 de minute)
-3 linguri smantana
-2 oua
-1 cana si jumatate de faina de malai
-1 cana de faina alba
-1 cana de zahar
-1 praf de copt si 1 vanilie sau esenta de vanilie























Preparare:


Se amesteca bine ouale cu zaharul dupa care se adauga untul.


Dupa ce s-au incorporat bine ouale se adauga sana,smantana,vanilia si putin cate


putin punem cele doua cantitati de faina si praful de copt.....






























...trebuie sa rezulte un amestec curgator.


Daca este prea tare puteti adauga putin lapte


De altfel daca credeti ca nu este destul de dulce mai puteti adauga zahar...

























...ungeti o tava bine cu unt si turnati compozitia...








..dati la cuptor cca.1h .In prima jumatate de ora lasati temperatura la 175 de grade,dupa 20-30 de minute cresteti temperatura la 200C.Cand aceasta are o consistenta destul de tare si devine aurie e numai buna de papat...







..si o bucatica pentru voi.. :)








Etichete: ,


Free Counter