Carrot cake

Cu sau fara crema carrot cake are aceasi aroma de poveste,blatul pufos,umed si crocant, dulce si totusi crema este acrisoara,gustul intens de scortisoara....toate astea m-au facut dupa prima incercare sa pregatesc aceasta prajitura in fiecare weekend,desi am fost foarte sceptica la inceput..
Reteta e preluata dintr-o carte de bucatarie primita cadou cu ceva vreme in urma si e asa :
Ingrediente :
-100 grame de alune,nuci,stafide
-350 grame de morcov dat pe razatoarea fine
-280 grame faina
-1 lingurita si jumatate praf de copt
-1 lingurita bicarbonate de sodiu
-1/2 lingurita sare
-1 1/2 lingurita scortisoara
-4 oua
-300 gr.zahar
-1 cana ulei de floaarea soarelui
-2 lingurite extract de vanilie sau esenta de vanilie
Crema
-50 gr. Unt nesarat
-220 crema de branza(Philadelphia)
-100 gr zahar pudra
-1 lingurita extract de vanilie sau esenta
-Sucul de la o lamaie
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 180 de grade,ungeti tava cu unt sau ulei si hartie de copt. Rumeniti putin alunele dupa care le maruntiti.
Etichete: Desert, prajituri
Arata grozav!!!!
Cred ca e tare delicioasa!!!
Pupici!
Si mie imi place praji cu morcov, dar, in varianta cu alune, inca nu am facut! DEja vizualizez combinatia! Chiar merge!
Sa stii ca avem multe in comun! Si mie imi plac,dupa o perioada de testare a calitatilor multilaterale in bucatarie, retetele...simple!
Pizza asta cu spanac o fac si eu, doar asa am obisnuit-o pe fiica mea cu spanacul!
Si eu am poze adunate !
Multe succesuri!
Multumesc Miha,intradevar e delicioasa ;))
Gospodina de criza,iti multumesc pt cuvintele frumoase!cat despre prajitura cu morcovi si nuci,alune mie imi place la nebunie :D combinatia asta,de fapt imi place tot ceea ce are in compozitie nuci =))..i'm nuts=))
Daca cu ceva vreme in urma imi placea tare sa complic retetele ,sa pun cat mai multe ingrediente acum am realizat ca,putine ingrediente (si bune) fac mancarea mai simpla si delicioasa...cam atat ca m-am intins ca pestele la uscat :D
Te pup si iti urez si tie muult succes!
un gâteau très succulent je trouve que les carottes apportent un moelleux irrésistible à la texture
j'adore
bonne journée
Fimere,
Merci pour votre visite,et même le gateau est très succulent et croquant de noix.
merci beaucoup!