<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Zuppette
Zuppette Reteta am gasit-o la ALaura pe blog caruia tin sa ii multumesc pentru superba reteta !..asa, si m-am gandit ca ar merge tare bine o prajiturica aromata acum ca in sfarsit se face simtita primavara. Ingrediente Pentru pandispan aveti nevoie de: -6 oua -150 gr.zahar -150 gr.faina Pentru crema pasticcera aveti nevoie de: -4 galbenusuri -1/2 litru lapte -30 gr. Faina -150 gr zahar -vanilie (esenta sau baton) Pentru pasta sfoglia aveti nevoie de : -2 foi de patiserie(foietaj) -zahar pudra Preparare : Incepeti cu pandispanul care se face cam asa : Bateti ouale intregi cu zaharul,spuma(aproximativ 20 de min) pana ce isi tripleaza volumul. Adaugati treptat faina peste spuma de ou amestecand de sus in jos. Puneti compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie si dati la cuptor la 180 de grade pentru o jumatate de ora,timp in care nu deschideti usa cuptorului in nici un caz. Intre timp pregatim crema pasticera : Puneti laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie sau esenta ; eu am folosit pasta de boabe de vanilie care arata cam asa : ....cand laptele a ajuns in punctul de fierbere il dati deoparte si il lasati sa se raceasca. Amestecati bine galbenusurile cu zaharul pana devin spuma... Fierbeti compozitia aproximativ 20 de min sau pana incepe sa se ingroase apoi adaugati faina in ploaie amestecand energic ca sa nu faca cocoloase. Dati crema deoparte si lasati sa se raceasca. Acum va ocupati de foile de patiserie(pasta foglia) care se fac foarte usor : Coaceti pe rand cele 2 foi de foietaj pe care le puneti inttr-o tava tapetta cu hartie de copt.Impungeti foile bine cu furculita si presarati zahar tos apoi dati la cuptor conform instructiunilo de pe pachet. Ultima etapa asamblarea : Imbracati o tava in folie de plastic apoi puneti prima foaie de patiserie peste care puneti o parte din crema. Taiati pandispanul felii pe care le insiropati foarte bine cu un sirop facut din apa cu zahar si vanilie sau rom. ...puneti pandispanul peste crema. Peste pandispan puneti restu de crema si ultima foaie de patiserie,infasurati totul in folie de plastica si puneti o greutate peste toata prajitura(eu am folosit un catalog de haine) apoi dati la rece pentru cateva ore. Merita tot efortul !!este o praji extraordinar de buna |
Free Counter