Salata de boeuf
De cand ma stiu nu a existat sarbatoare la noi in casa in care sa nu lipseasca delicioasa salata de beouf de pe masa. Mereu era la loc de cinste, tot timpul frumos aranjata parca nu ne saturam sa o privim si sa o papam. Va prezint prima mea salata de beouf facuta fara ajutorul familionului :

Ingrediente :Cantitatile difera in functie de cantitatea pe care vreti sa o faceti si bineinteles in functie de preferinte. Eu am folosit asa: -5 ciocanele de pui -200 grame salam (da o aroma mai speciala salatei) -5 cartofi medii -5 morcovi medii -1 radacina de patrunjel -1 borcan(500 gr) castraveti murati -200 grame mazare -sare,piper,vegeta Maioneza: -3 galbenusuri -300-400 ml ulei -1 lingurita mustar -sare

Preparare : Se spala carnea si se pune la fiert la foc potrivit,Carnea fiarta se taie cubulete. Se curata si se spala legumele si se pun la fiert(mazarea din conserva nu se fierbe). Dupa fierbere cartofii,morcovii,patrunjelul se taie cubulete. Salamul se taie si el cubulete

Castravetii se dau pe razatoarea mare.
Se pune totul intr-un castron adaugati si mazarea si se amesteca bine.
Se face maioneza ..

...adaugati o parte din maioneza amestecului de legume cu carne si amestecati bine,condimentati bine cu sare,piper,vegeta. Amestecul se pune pe un platou(ii dati forma dorita),se intinde cu un cutit lat restul de maioneza.

Se garniseste cu masline ,castraveti,frunze de patrunjel etc..
Etichete: aperitive, salate |
Mda deja salivez.....cred k o sa o incerc si io( la mancat bineinteles k te pricepi tare bine).
;) te iubiresc esti o gospodina de nota 10(pt.mine mai mult k io am note mai mari decat distinsi profesorii;))