Vinete pane cu sos de usturoi

Ingrediente : -2 vinete potrivite -3 oua -faina -sare,piper,vegeta -ulei pentru prajit
Ingrediente pentru sos :
-4 catei de usturoi -sare -o cescuta de ulei -5-6 linguri smantana -verdeata
Preparare :
Curatati vinetele de coaja,
Se spala si apoi le taiati felii groase de 1 cm, sarati si piperati dupa care le asezati intr-un bol si lasatile sa stea asa aproximativ o ora.

Dupa ce ati lasat vinetele putin sa se intrepatrunda bine cu condimentele,aruncati apa lasata si bateti ouale bine cu sare,piper,vegeta...

Presarati putina faina pe o farfurie,treceti fiecare feliuta de vanata prin faina dupa care prin ou..

Le prajiti pe ambele parti in ulei incins.

Cand s-au rumenit frumos pe ambele parti le scoateti pe servetel ca sa absoarba surplusul de ulei..

sunt gata de servit doar ca le lipseste sosul :D de usturoi..yummm,yuumm

Sosul de usturoi se pregateste asa:
Curatati usturoiul,Pisati-l sau il dati pe razatoarea mica, amestecati bine cu putina sare dupa care adaugati incet uleiul,amestecand continuu(ca si la maioneza).
Dupa ce ati incorporat uleiul adaugati pe rand smantana(amestecand continuu)
,adaugati verdeata si putina sare daca mai este nevoie si gata... :D

Foarte bune vinetele astea cu sos de usturoi!! :)
Etichete: Mancarica, sos, vinete |
Yammy ! Vinete si usturoi ... delicios :)
Hallo Cristina,
si Tu vrei sä mäninci asa ceva singurä ?? nu merge, asteaptä un pic cä venim si noi !!!
Minunätie !!Compliment
Salutäri Jacob
Cristina, te asteapta la mine niste premii minunate. Pupici !
mmmmm...poftesc percum cel mai pacatos om din lume...multumesc pt idee
Halo Cristina,simplu apetisant si cred ca foarte gustos.Te asteapta la mine niste premii.O seara placuta Cami
Ala,
delicios,delicios ,trebuie sa recunosc :D cam greu sa te opresti din mancat asa ceva=))
multumesc Jacktel! va astept si pe voi cu cel mai mare drag..dar grabiti-va ca nu garantez ca o sa ramana ceva pana ajungeti aici:))
pupici
Daniela,iti multumesc tarrrrrreee mult pentru premii si ca te-ai gandit la mine!pupici
:))) esti tare draguta libra!!ce am mai ras....ma bucur ca iti surade reteta!;)
ups..ce de premii!multumesc Cami:*:* te pupic si te mai astept in vizita pe blog
i've never tought of cooking ausbergines like these before,thank you.
you are a great source of inspiration
Anonim:
You make me blush!:* thanks for your apreciation!
Super ideea de a le face pane, multumesc de reteta, am sa fac si eu la toamna ca acum sunt prea scumpe.
vicky,
ma bucur ca iti place reteta, eu am gasit vinetele la oferta:D si am cumparat mai multe deacea m-am gandit ca merita incercata si o alta reteta;si pentru mine e prima data cand am mancat vinete pane si sunt supppper supper bune!