Pasca



Seminee StilArt

Reprezint Transilvania in recensamantul Bloggerilor







ShoutMix chat widget





Want this widget?







Tarta de ciocolata

Premii in prag de Paste!!!

Gratar de vita si ceapa caramelizata

Salata cu tofu afumat,spanac si zucchinni crud

Carrot cake

Premii de la Miha!

Pizza cu spanac

Prajitura cu Foi de Napolitana

Tort alb-negru de biscuiti

Mic dejun delicios :)





februarie 2009 martie 2009 aprilie 2009 mai 2009 iunie 2009 octombrie 2009 ianuarie 2010 februarie 2010 martie 2010







<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Pizza cu spanac
Pizza cu spanac

De ceva vreme se pare ca au inceput sa imi placa foarte tare retetele simple si cu efect =)) iar pizza asta este chiar foarte simpla dar si foarte buna.
Tin sa imi cer scuze pentru calitatea pozelor insa sunt facute cu cateva luni in urma



Ingrediente :

-Aluat de paine,pizza(gramajul variaza in functie de cate doriti sa faceti)
-spanac fiert
-sos de rosii sau rosii proaspete,ulei de masline
-mozzarela/ricotta
-sare,piper

Mod de preparare :

Pentru aluat eu am o reteta super simpla din care iese aluat pufos , din pacate nu am gramajul fiindca fac totul la och,in functie de cate pizza sau painici am nevoie.
Intr-un paharel pun drojdia (un cub) peste ea torn sare si amestec cu o lingurita pana se inmoaie.Intr-un catsron pun faina, sa zicem cam 500 g, torn peste faina, maglavaitul :D ala de drojdie,

si apoi pun 2 liguri de ulei de masline iar la urma apa calda putin cate putin in timp ce framant,mai bine zis strang aluatul intre degete si fac manevra asta pana nu se mai lipeste de maini






Il las la dospit vreo 40-50 min dupa care e numai bun de facut o pizza delicioasa.



Intre timp am pus spanacul la fiert cu putina sare si un catel de usturoi,dupa care il strecor bine,bine de apa.Cand aluatul e gata dospit am rupt bilute pe care le-am intins cu mana si nu cu facaletul fiindca utilizandu-l aerul din aluat este scos complet iar glutinele sunt “ucise”si nu ii mai confera aluatului elasticitate. O cantitate de aer trebuie sa ramana in aluat pentru ca aerul in contact cu caldura cuptorului ajuta pizza sa se coaca si dinspre interior spre exterior.




Asa ca intindeti aluatul exclusiv cu mainile (mai exact cu buricele degetelor), incepand dinspre centru spre margini. Nu este absolut deloc greu (tehnica se prinde imediat). Va garantez ca nici nu se poate compara gustul unei pizze intinse cu mana cu o pizza intinsa cu facaletul.



Dupa ce am asezat blatul in tava de copt am uns blatul cu putin ulei de masline(se poate folosii si sos de rosii),am imprastiat spanacul pe blat,



Am adaugat bucatele rupte de mozzarella,si putina mozzarela data pe razatoare insa se poate pune si ricotta





de altfel eu am pus si cateva rosii cherry dar asta e optional.



Am dat totul la cuptor la 200 de grade pana s-a rumenit mozzarela frumos.Nu uitati sa condimentati(ca si mine) putin inainte de a baga pizza la cuptor.
Si asa arata la final.





Etichete: , ,


Free Counter