Pasca



Seminee StilArt

Reprezint Transilvania in recensamantul Bloggerilor







ShoutMix chat widget





Want this widget?







Tarta de ciocolata

Premii in prag de Paste!!!

Gratar de vita si ceapa caramelizata

Salata cu tofu afumat,spanac si zucchinni crud

Carrot cake

Premii de la Miha!

Pizza cu spanac

Prajitura cu Foi de Napolitana

Tort alb-negru de biscuiti

Mic dejun delicios :)





februarie 2009 martie 2009 aprilie 2009 mai 2009 iunie 2009 octombrie 2009 ianuarie 2010 februarie 2010 martie 2010







<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Prajitura cu Foi de Napolitana
Prajitura cu Foi de Napolitana

In sfarsit, dupa o pauza prea lunga, am revenit..din nou. Da, am revenit in bucatarie ,pe blogosfera si tin tare mult sa va multumesc mult pentru commenturile frumoase si sprijinul oferit in tot acest timp !
Va dedic cu mult drag tuturor o prajiturica buna buna !



Ingrediente:
BLAT
-6 albusuri
-8 linguri zahar
-1 cana nuci prajite, taiate
-1 cana stafide si rahat
-3 linguri faina
-1 praf de copt
-2 foi mari de napolitana


CREMA
-150 g zahar
-6 galbenusuri
-1 pachet margarina



Mod de preparare :


Se bat spuma albusurile cu zaharul,



se adauga faina, amestecand de sus in jos





se adauga si nuca, stafidele,rahatut, praful de copt..





Compozitia se asaza in tava unsa si tapetata cu hartie de copt...




Se coace la foc mic(aprox. 170 C) pana trece testul cu scobitoarea...


intre timp se pregateste crema; margarina se freaca pana devine spumoasa…


Separat, galbenusurile se freaca cu zaharul pe aburi ,bine,bine pana devin spuma



Dupa ce s-a racit spuma de galbenus se amesteca cu margarina; puteti pune esenta de vanilie,rom,migdale..in functie de preferinte.



Se asaza astfel, foaia de napolitana, strat de crema (subtire),



blatul,




crema,



apoi ultima foaie de napolitana care se unge si ea cu 2-3 linguri de crema.
. Acest strat de crema trebuie sa fie ff subtire. Se asaza deasupra o folie si un capac peste care se pune ceva mai greu pentru presat.


Se lasa 3-4 ore la rece sau peste noapte..cine rezista :))...dupa care se decoreaza cu cioco,nuca ( ce doriti ) si se taie cu un cutit caldut.


E dementiala !cu siguranta una din favoritele mele !.


Etichete: ,


Free Counter