Pasca



Seminee StilArt

Reprezint Transilvania in recensamantul Bloggerilor







ShoutMix chat widget





Want this widget?







Tarta de ciocolata

Premii in prag de Paste!!!

Gratar de vita si ceapa caramelizata

Salata cu tofu afumat,spanac si zucchinni crud

Carrot cake

Premii de la Miha!

Pizza cu spanac

Prajitura cu Foi de Napolitana

Tort alb-negru de biscuiti

Mic dejun delicios :)





februarie 2009 martie 2009 aprilie 2009 mai 2009 iunie 2009 octombrie 2009 ianuarie 2010 februarie 2010 martie 2010







<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Placinta cu visine si branza dulce
Placinta cu visine si branza dulce
Bunatatea asta de placinta am facut-o in urma unui experiment,reusit zic eu.Ok,deci sa va povestesc: fiindca am gasit ratacit prin bucatarie un borcan cu compot de visine fara samburi(400 gr.),ma tot gandeam la ce sa il folosesc;mi-au trecut prin minte cateva retete insa parca nu vroiam sa arunc siropul,asa ca am pus compotul intr-o craticioara la fiert si cand a inceput sa dea in clocot am adaugat 2 linguri de amidon dizolvat cu putina apa,si a rezultat ceea ce vedeti mai jos,visinele cu un jeleu dulce-acrisor.

Iar cu ceea ce a iesit am decis sa fac placinta cu visine si branza dulce.

Ingrediente :

-6 foi de placinta
-400 grame branza dulce
-400 grame visine(puteti pune visine proaspete,din compot sau faceti umplutura de mai sus)
-3 oua
-2 linguri de smantana
-120 grame zahar
-1 zahar vanilat
-ulei sau 1/4 unt topit


Preparare :

Intr-un bol puneti branza dulce,zaharul,vanilia si 2 oua.


Mixati totul bine.



Pe un prosop curat puneti prima foaie de placinta si ungeti-o cu ulei sau unt topit.




Puneti pe margine jumatate din cantitatea de visine(daca folositi visine proaspete,amestecatile inainte cu aproximativ 5 linguri de zahar si o lingra de gris),....



,dupa care cu ajutorul prosopului rulati.


Procedati la fel si cu a doua foaie de placinta insa de data asta puneti jumatate din compozitia de branza si rulati.







Pe prosop se aseaza o alta foaie ,se pensuleaza din nou cu putin ulei,apoi asezati pe capatul ei cele 2 rulori pe care le rulati in interiourul foii.


Repetati procedeul cu restul foilorastfel va vor iesi 2 rulouri mari pe care le asezati intr-o tava unsa cu putin ulei sau unt.



Bateti oul ramas cu smantana si turnati peste placinte.(eu am presarat si putin zahar brun deasupra)



Dati la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute.

Cand e gata pudrati placinta cu zahar pudra si e gata de serviti !


Etichete: ,

<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Patato wedges cu ierburi de provence
Patato wedges cu ierburi de provence

Patato wedges sunt de fapt cartofi prajiti in cuptor.Dupa ce am testat mai multe variante de preparare am ales varianta asta ca fiind cea mai gustoasa.Sper sa va placa !:D




Ingrediente :

-cartofi-ulei
-sare,piper,boia
-ierburi de provence




Preparare :

Curatati cartofii si taiati ca in poza de mai jos(de preferinta sa fie taiati mai gros),dupa care ii puneti la fiert in apa fiarta pentru 8 minute.



Intre timp pregatiti intr-un bol un amestec din condimente si putin ulei.



Dupa cele 8 minute in care cartofii sau innmuiat putin luati cartofii de pe foc,ii strecurati de apa si puneti peste ei amestecul de condimente cu ulei.



Intr-o tava puneti foarte putin ulei si dati tava la cuptor la 180-190 de grade pana uleiul se incinge,cand acesta s-a incins scoateti cu grija tava din cuptor si puneti cu ajutorul unei palete cartofii in tava.


Ii dati la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ o jumatate de ora( timp in care nu ii intoarceti pe partea ceaalalta deloc),dupa o jumatate de ora ii scoateti din cuptor si ii intorceti pe cealalta parte si dati din nou la cuptor pentru 20-30 de minute ; astfel cartofii devin foarte crocanti.
Cand sunt gata ii scoateti pe un servetel pentru a absoarbe surplusul de grasime si sunt gata de papat !
Merg ca si garnitura la aproape orice.

Etichete: ,

<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Turkey Burger
Turkey Burger

Ca sa mai alternez un pic si sa nu pierd din calorii dupa ce timp de cateva zile am tot mancat peste =)) ,am facut burgeri :D .Ce era mai bun de atat pentru o dieta echilibrata ?ca vorba Mihei :“o dieta echilibrata inseamna cate o prajitura in fiecare mana” =))..Revenind la burgeri :D mie personal mi-au placut foarte tare iar de preparat se prepara foarte repede.




Reteta e urmatoarea :

Ingrediente:

-500 grame carne tocata de curcan sau pui
-1 mana pesmet de paine
-1 ou batut
-3 catei de usturoi
-100 ml supa de pui
-1/2 lingurita de paprika
-sare,piper,oregano




Preparare :

Framantati bine carnea cu paprika,sare,piper,putin oregano si usturoiul pisat.
Adaugati pesmetul,oul si supa de pui si framantati bine,bine(aproximativ 5-10 minute).





Din compozitia rezultata formati burgeri cu mana(mie mi-au iesit 5 chiftele) si se dau la frigider pentru 20-30 de minute.



Se prajesc pe gratar sau in cuptor.



Eu i-am prajit in tava de la aragaz pe support si au iesit foarte bine chiftelele fara grasime ,iar dedesuptul lor am reusit sa fac in acelasi timp si cartofi.




Dupa ce ati prajiti chiftelele bine pe ambele parti le asezati in chifle si le serviti alaturi de ce aveti la indemana si ce va place.
Noi am papat burgeri cu branzica topita,salata si cartofi prajiti in cuptor.

Etichete: ,

<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Somon cu salata de cartofi
Somon cu salata de cartofi

Desi imi place pestele foarte mult niciodata nu m-am gandit cum sa il gatesc, preferam variante simple fara prea mult efort :D gen pestele la conserva ;)) si cel facut de tatal meu. ;)) Si uite asa(nu stiu cum de....) m-am decis sa incerc sa pregatesc peste.Ce a iesit ?va las pe voi sa comentati. :P


Ingrediente :

Pentru 2 persoane :
-2 bucati (escalop) de somon
-300 gr cartofii
-300 gr. rosii cherry
-4 ciupercute (optional)
-1 catel de usturoi
-4 linguri ulei de masline
-1 lingura otet balsamic
-1 lingura ulei de floarea soarelui
-1 lingura busuioc uscat sau 25 de grame verde(de preferat cel verde)
-2 linguri suc de lamaie
-sare,piper


Preparare :

Condimentati bine somonul dupa care ii acoperiti cu folie alimentara si il dati la frigider pana in momentul preparari.


Curatati si taiati cartofii cubulete dupa care ii puneti la fiert cu apa si putina sare la foc potrivit.



Spalati ciupercutele si taiatile fasii.



Intr-un bol mare puneti uleiul de masline....



Adaugati otetul balsamic si usturoiul pisat,amestecati bine.



Taiati rosiile pe jumatate..


Puneti rosiile peste dressing si adaugati busuiocul,condimentati bine cu sare si piper si lasati deoparte.


Cand cartofii s-au fiert ii strecurati bine de apa...



..si ii adaugati peste salata de rosii,amestecand cu grija.



Prajiti putin ciupercile si le adaugati peste cartofi amestecand cu grija din nou.


Acum a venit timpul pestelui :D :
Puneti 1 lingura ulei de floare soarelui intr-o tigaie iar cand s-a incalzit bine puneti pestele la prajit (cu partea cu piele in jos) pentru 2 min (Atentie :2 min si nu mai mult). Cu grija il intoarceti pe partea cealalta si il mai lasati 2 minute...



...dupa care il dati la cuptor pentru aprozimativ 5 min la 180 de grade,Si gata !



Dupa ce il scoateti de la cuptor il stropiti cu sucul de lamaie si serviti impreuna cu salata de cartofi !





Este foarte bun !cartofii absorb din aroma rosiilor si a dresingului si cu pestele merge de minune !



Si bineinteles ca nu ma puteam abtine sa nu pun si putin sos de usturoi :D....

.........

Etichete:

<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Farfalle cu bacon si spanac
Farfalle cu bacon si spanac

De 2 zile am incercat zi si noapte sa intru pe blog,si deja mi s-a acrit de cate ori am vazut “operation aborted, :( ...uite ca in sfarsit am reusit sa ma loghez si eu ,asa ca am hotarat sa postez repejor ceva rapid si bun :D .
Farfalle cu bacon si spanac am papat intr-o seara in oras,sincer nu mai tin minte cum le chema =)) dar am retinut ingredientele :D ,si le-am pregatit si eu acasa.Foarte bune !




Ingrediente :

-o punga Farfalle(paste fundite)
-300-350 gr. spanac
-300-350 gr. bacon afumat
-2 ardei chilli
-50 grame unt
-ulei de masline,sare,piper
-parmezan



Preparare :

Spalati bine spanacul si puneti-l la fiert cu putina sare.


Intre timp taiati marunt bacon-ul...


..intr-o tigaie cu putin ulei de masline puneti bacon-ul la prajit.


Cand bacon-ul este pe jumatae facut adaugati ardeiul iute(chilli) taiat marunt,condimentati bine cu sare,piper si lasati la foc potrivit pana baconul devine putin crocant dupa care luati de pe foc.



Cand spanacul este fiert il luati de pe foc si il strecurati.Pregatiti pastele conform instructiunilor de pe pachet.Cand sunt gata puneti pastele fierbinti intr-un bol adaugati untul si amestecati cu grija pana ce acesta se topeste.



Adaugati spanacul si baconul,amestecati totul cu grija,mai condimentati daca este cazul si gata !


Serviti cu parmezan ras deasupra....

Free Counter