Pasca



Seminee StilArt

Reprezint Transilvania in recensamantul Bloggerilor







ShoutMix chat widget





Want this widget?







Tarta de ciocolata

Premii in prag de Paste!!!

Gratar de vita si ceapa caramelizata

Salata cu tofu afumat,spanac si zucchinni crud

Carrot cake

Premii de la Miha!

Pizza cu spanac

Prajitura cu Foi de Napolitana

Tort alb-negru de biscuiti

Mic dejun delicios :)





februarie 2009 martie 2009 aprilie 2009 mai 2009 iunie 2009 octombrie 2009 ianuarie 2010 februarie 2010 martie 2010







<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Drob de miel
Drob de miel

Este pentru prima data cand am pregatit drob ,si ce e si mai important e pentru prima oara cand am manancat carne de miel.:D
Nu stiu cum, insa anul asta asa mi s-au sfatuit mie neuronii :) ca vor drob de miel macar sa guste si ei putin sa vada ce gust are, nici cum nu am razbit cu ei asa ca am sunat pe bunica si mi-a dat draga de ea reteta insa din pacate nu am gasit toate cele trebuite :( ;am gasit doar carnea tocata si ficat dar m-am incapatanat si am pregatit drobul doar din ce aveam si a iesit o bunatate..wow nu ma asteptam sa fie asa bun!
Am pregatit asa :

-500 grame carne tocata de miel
-400 grame ficat de miel
-2 oua
-1 legatura patrunjel
-3-4 foi de ceapa
-condimente(in functie de preferintele fiecaruia eu am folosit sare,piper,vegeta si putin chilli)

Preparare :

Fierbeti ficatul de miel cu putina sare.
Cand acesta este fiert il strecurati de apa,il treceti pe sub jet de apa rece apoi il dati prin masina de tocat carne iar daca nu aveti masina de tocat carne(cum nici eu nu am de altfel :D) dati ficatul pe razatoarea mica.



Adaugati carnea tocata..

..si restul condimentelor ..


amestecati bine,bine pana se formeaza o pasta.


Puneti pasta rezultata intr-o tavita captusita cu folie de aluminiu.



Inveliti tot drobul in folie de aluminiu inclusiv deasupra si dati la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la 180 grade, dupa care il scoateti luati folia de deasupra si mai lasati la cuptor inca 15-20 de minute pana devine rumen la suprafata.



E foarte bun mai ales cu o salata de sfecla rosie ..sa te lingi pe labute nu alta. ;))
Din pacate asta e singura poza pe care am reusit sa o fac.


Etichete: , ,

Pasca
Pasca

Tot am vazut pe ici, pe colo retete foarte frumoase de Pasca insa de fiecare data era genul de pasca dulce sau mai bine zis, cu branza dulce ,insa eu de cand ma stiu bunica imi pregatea genul de pasca cu branza sarata pe care o mancam tot timpul cu oua rosii(yummm,yummm); asa ca anul acesta am decis sa fac doar varianta pe care o stiam eu iar la anul am sa le fac pe amandoua :D(planuri mari de viitor dupa cum vedeti =)) )



Ok deci reteta este asa:
Ingrediente:

Aluat:

-500 gr faina
-200 ml lapte
-1 lingurita rasa de sare
-50 ml apa
-4 linguri de unt topit
-1 cub drojdie ,25 grame
-1 ou

umplutura :

-800 gr branza de oi sau casvcaval
-200 oua
-sare

Preparare :

Aluat :
Incalziti putin laptele apoi amestecati cu apa si untul topit si adaugati drojdia dupa care lasati aproximativ 15 min pana se umfla.
Turnati apoi peste faina,adaugati oul,sarea si framantati bine,bine.
Dati aluatul la caldura sa dospeasca pana isi dubleaza volumul
Asa arata aluatul dupa 1 ora si 20 de minute ;)
Dupa ce a dospit mai framantati putin ,dupa care pe masa de lucru faceti un rotund din aluat.
Suciti marginile.

Si puneti umplutura de branza sau cascaval care se face asa :
Umplutura :
In cazul in care sunteti norocosi si aveti branzica nu trebuie decat sa framantati putin branza cu cele 2 oua eu insa am folosit cascaval si am procedat asa :

Am dat pe razatoare mica cascavalul dupa care am framantat bine cu cele 2 oua si putina sare.






Dupa ce ati pus umplutura de branza mai lasati la dospit 20 de minute,ungeti marginile cu ou batut si dati la cuptor la 180 de grade pana aceasta este rumena bine aproximativ 45 de minute.






Eu intre timp am pus si cateva seminte de susan
Cand este gata o scoateti din cuptor si o inveliti intr-un prosop.


Etichete:

<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Coronita cu nuca si mac

Coronita cu nuca si mac

Reteta asta am vazut-o la, Laura L. pe blog si mi-a placut foarte tare ca si aspect asa ca am decis sa fac si eu coronita cu mac cu mici modificari.Reteta e asa :


Ingrediente :

Aluat :
-500 gr. faina plus aproximativ 50 in cazul in care aluatul este prea moale
-180 ml. lapte
-100 gr.zahar
-3 galbenusuri
-1 ou intreg
-100 grame de unt topit
-1 parf de sare
-5 grame de drojdie dezhidratata sau 20 gr de drojdie proaspata
-coaja de lamaie sau portocala,esenta de vanilie(rom in functie de gusturile fiecaruia)

Umplutura 1 :
-180 grame mac
-150 grame zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-6 linguri de lapte

Umplutura 2 :
-150 grame nuca
-1 albus
-3-4 linguri zahar
-1 plic zahar vanilat
Glazura :
-3 linguri de zahar pudra
-2 linguri zeama de lamaie

Preparare :

Dizolvati drojdia cu o lingurita de zahar in putin lapte caldut,amestecati apoi impreuna cu faina si restul ingredientelor si framantati bine aluatul ( trebuie sa fie elastic) pentru aproximativ 15 min .(cantitatea de faina depinde mult de marimea oualor si de calitatea fainii)

Dupa ce l-ati framantat bine acoperiti vasul cu folie si lasati aluatul la caldurica sa dospeasca pentru aproximativ 1 ora si jumatate.
Intre timp pregatiti umplutura : intr-o cratita fierbeti putin macul cu zaharul si laptele pana amestecul are consistenta unei creme...

..lasati la racit si va apucati de pregatit umplutura nr. 2 :
Bateti albusul bine cu zaharul si vanilia...


adaugati nuca macinata ,amestecati bine din nou si, gata.


Intre timp mie mi-a crescut aluatul tare frumos asa ca m-am apucat de asamblat. :P
Ok ,aluatul rezultat il impartiti in doua parti inegale :D una din ele trebuie sa fie putintel mai micuta ca si cealalta.Intindeti partea mai micuta in forma dreptunghiulara iar peste puneti compozitia de nuca..


....,apoi rulati.



Intindeti si cea de-a 2-a bucata de aluat mai mare si puneti macul peste...



Ruloul cu crema de nuca il asezati peste foia cu crema de mac si le rulati impreuna.



Formati o coronita ,rasucind ruloul si presand usor capetele suprapuse si asezati intr-o forma rotunda(tavita mea are diametrul de 28).Taiati in zig-zag suprafata coronitei(doar primul strat) cu un cutit si mai lasati sa creasca in tava pentru 30 de min apoi ungeti coronita cu ou batut.




Dati la cuptor(preincalzit) la 190 de grade iar dupa 15 minute reduceti temperatura la 180 si mai lasati asa la cuptor pentru inca aproximativ 35-40 de minute.La sfarsit verificati cu o scobitoare iar daca scobitoare iese curata inseamna ca cozonacul e gata numai bun de papat :D( fierbinte cu o canita de lapte :P yuuumm,yummmm)
Asa arata dupa ce a fost scoasa din cuptor.



Eu am renuntat la glazura fiindca era tare frumoasa asa simpla si nu am vrut sa fac vreo boacana sa ii stric aspectul insa pentru cei care doresc glazura deasupra ,amestecati zaharul cu zeama de lamaie si apoi stropiti coronita cu amestecul rezultat.
Si aici a-2-a zi pe masa de Paste impopotonata de sarbatoare :)



si o poza cu sectiunea:








Etichete: ,

Salata Boeuf
Salata de boeuf

De cand ma stiu nu a existat sarbatoare la noi in casa in care sa nu lipseasca delicioasa salata de beouf de pe masa. Mereu era la loc de cinste, tot timpul frumos aranjata parca nu ne saturam sa o privim si sa o papam. Va prezint prima mea salata de beouf facuta fara ajutorul familionului :




Ingrediente :

Cantitatile difera in functie de cantitatea pe care vreti sa o faceti si bineinteles in functie de preferinte. Eu am folosit asa:
-5 ciocanele de pui
-200 grame salam (da o aroma mai speciala salatei)
-5 cartofi medii
-5 morcovi medii
-1 radacina de patrunjel
-1 borcan(500 gr) castraveti murati
-200 grame mazare
-sare,piper,vegeta
Maioneza:
-3 galbenusuri
-300-400 ml ulei
-1 lingurita mustar
-sare




Preparare :

Se spala carnea si se pune la fiert la foc potrivit,Carnea fiarta se taie cubulete.
Se curata si se spala legumele si se pun la fiert(mazarea din conserva nu se fierbe).
Dupa fierbere cartofii,morcovii,patrunjelul se taie cubulete.
Salamul se taie si el cubulete



Castravetii se dau pe razatoarea mare.


Se pune totul intr-un castron adaugati si mazarea si se amesteca bine.



Se face maioneza ..



...adaugati o parte din maioneza amestecului de legume cu carne si amestecati bine,condimentati bine cu sare,piper,vegeta.
Amestecul se pune pe un platou(ii dati forma dorita),se intinde cu un cutit lat restul de maioneza.



Se garniseste cu masline ,castraveti,frunze de patrunjel etc..



Etichete: ,

<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Masa de Paste 2009
Masa de Paste 2009


Hristos a Inviat!
Hopa-topa uite ca am revenit si eu dupa un Paste tare frumos ,de fapt ne-am straduit sa il facem cat mai frumos desi suntem departe de casa si de cei dragi. :(


Incep cu cosuletul cu oua rosii si verzi:



...tortuletul de Paste... :


O pozica cu ouale ,tortul si oita barbara =)) (de ciocolata) :


Ca si aperitive am pregatit asa :
Salata boeuf :



Bulete de cascaval(bineinteles =)) ) nici nu se putea fara :



Rulouri de sunca si rulada de cascaval cu sunca :





Si desi eu nu m-am atins veci de carnea de miel anul acesta am pregatit drob de miel si a fost chiar foarte bun :D ; o poza cu platoul cu drob ,bulete de cascaval si rulada.



Nelipsita pasca :



Bineinteles ca nu m-am putut abtine sa nu fac Coronita cu mac cand am vazut la
Laura L pe blog ce bine arata ..o pozica cu minunea gustoasa :D :



Prajitura kinder:



Dupa cum v-am spus eu nu am mancat niciodata miel anul acesta fiind prima data cand am pregatit si mancat drob, asa ca am decis ca e de ajuns pentru inceput si in loc de traditionala friptura de miel am servit rulouri din piept de pui si cartofi la cuptor:



Am avut si ciorbica de perisoare insa de zapacita ce am fost am uitat sa fac pozele de final =))
Ultimi si cei mai dragalasi ,aricei mei :D facuti din aluatul ramas de la pasca :

si inca o poza cu puisorii de pe tort :




Retetele detaliate le voi posta in curand.

Etichete: , ,


Free Counter