Pasca



Seminee StilArt

Reprezint Transilvania in recensamantul Bloggerilor







ShoutMix chat widget





Want this widget?







Prajitura cu Foi de Napolitana

Tort alb-negru de biscuiti

Mic dejun delicios :)

Am revenit :)!

Rulou din piept de pui cu vin alb

Premiu Hard working blog de la Dimitrana!

Placinta cu visine si branza dulce

Patato wedges cu ierburi de provence

Turkey Burger

Somon cu salata de cartofi







<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Pizza cu spanac
Pizza cu spanac

De ceva vreme se pare ca au inceput sa imi placa foarte tare retetele simple si cu efect =)) iar pizza asta este chiar foarte simpla dar si foarte buna.
Tin sa imi cer scuze pentru calitatea pozelor insa sunt facute cu cateva luni in urma



Ingrediente :

-Aluat de paine,pizza(gramajul variaza in functie de cate doriti sa faceti)
-spanac fiert
-sos de rosii sau rosii proaspete,ulei de masline
-mozzarela/ricotta
-sare,piper

Mod de preparare :

Pentru aluat eu am o reteta super simpla din care iese aluat pufos , din pacate nu am gramajul fiindca fac totul la och,in functie de cate pizza sau painici am nevoie.
Intr-un paharel pun drojdia (un cub) peste ea torn sare si amestec cu o lingurita pana se inmoaie.Intr-un catsron pun faina, sa zicem cam 500 g, torn peste faina, maglavaitul :D ala de drojdie,

si apoi pun 2 liguri de ulei de masline iar la urma apa calda putin cate putin in timp ce framant,mai bine zis strang aluatul intre degete si fac manevra asta pana nu se mai lipeste de maini






Il las la dospit vreo 40-50 min dupa care e numai bun de facut o pizza delicioasa.



Intre timp am pus spanacul la fiert cu putina sare si un catel de usturoi,dupa care il strecor bine,bine de apa.Cand aluatul e gata dospit am rupt bilute pe care le-am intins cu mana si nu cu facaletul fiindca utilizandu-l aerul din aluat este scos complet iar glutinele sunt “ucise”si nu ii mai confera aluatului elasticitate. O cantitate de aer trebuie sa ramana in aluat pentru ca aerul in contact cu caldura cuptorului ajuta pizza sa se coaca si dinspre interior spre exterior.




Asa ca intindeti aluatul exclusiv cu mainile (mai exact cu buricele degetelor), incepand dinspre centru spre margini. Nu este absolut deloc greu (tehnica se prinde imediat). Va garantez ca nici nu se poate compara gustul unei pizze intinse cu mana cu o pizza intinsa cu facaletul.



Dupa ce am asezat blatul in tava de copt am uns blatul cu putin ulei de masline(se poate folosii si sos de rosii),am imprastiat spanacul pe blat,



Am adaugat bucatele rupte de mozzarella,si putina mozzarela data pe razatoare insa se poate pune si ricotta





de altfel eu am pus si cateva rosii cherry dar asta e optional.



Am dat totul la cuptor la 200 de grade pana s-a rumenit mozzarela frumos.Nu uitati sa condimentati(ca si mine) putin inainte de a baga pizza la cuptor.
Si asa arata la final.





Etichete: , ,

6 Comments:

Ce bine arata!!!!
Pacat ca nu am vazut reteta acum jumate de ora, inainte de a face pizza, ca si asa am spanac si nu mai stiu ce sa fac cu el..
Data viitoare nu scapa neprobata reteta ta!
O duminica placuta!

20 februarie 2010 la 10:17  

mmm, ce delicios!
chiar merita incercata!
Frumos blog, felicitari!

10 martie 2010 la 06:39  

Te asteapta cateva premii pe blogul meu!
O seara frumoasa!

10 martie 2010 la 12:07  

multumesc fetelor pt cuvintele frumoase!!
Miha,iti multumesc din suflet pt premii!!

16 martie 2010 la 12:12  

Arata foarte bine....

18 martie 2010 la 11:19  

Surac,
Multumesc pt aprecieri si vizita!

20 martie 2010 la 13:25  

Trimiteți un comentariu

<< Home


Free Counter