Pasca



Seminee StilArt

Reprezint Transilvania in recensamantul Bloggerilor







ShoutMix chat widget





Want this widget?







Tort alb-negru de biscuiti

Mic dejun delicios :)

Am revenit :)!

Rulou din piept de pui cu vin alb

Premiu Hard working blog de la Dimitrana!

Placinta cu visine si branza dulce

Patato wedges cu ierburi de provence

Turkey Burger

Somon cu salata de cartofi

Farfalle cu bacon si spanac







<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Prajitura cu Foi de Napolitana
Prajitura cu Foi de Napolitana

In sfarsit, dupa o pauza prea lunga, am revenit..din nou. Da, am revenit in bucatarie ,pe blogosfera si tin tare mult sa va multumesc mult pentru commenturile frumoase si sprijinul oferit in tot acest timp !
Va dedic cu mult drag tuturor o prajiturica buna buna !



Ingrediente:
BLAT
-6 albusuri
-8 linguri zahar
-1 cana nuci prajite, taiate
-1 cana stafide si rahat
-3 linguri faina
-1 praf de copt
-2 foi mari de napolitana


CREMA
-150 g zahar
-6 galbenusuri
-1 pachet margarina



Mod de preparare :


Se bat spuma albusurile cu zaharul,



se adauga faina, amestecand de sus in jos





se adauga si nuca, stafidele,rahatut, praful de copt..





Compozitia se asaza in tava unsa si tapetata cu hartie de copt...




Se coace la foc mic(aprox. 170 C) pana trece testul cu scobitoarea...


intre timp se pregateste crema; margarina se freaca pana devine spumoasa…


Separat, galbenusurile se freaca cu zaharul pe aburi ,bine,bine pana devin spuma



Dupa ce s-a racit spuma de galbenus se amesteca cu margarina; puteti pune esenta de vanilie,rom,migdale..in functie de preferinte.



Se asaza astfel, foaia de napolitana, strat de crema (subtire),



blatul,




crema,



apoi ultima foaie de napolitana care se unge si ea cu 2-3 linguri de crema.
. Acest strat de crema trebuie sa fie ff subtire. Se asaza deasupra o folie si un capac peste care se pune ceva mai greu pentru presat.


Se lasa 3-4 ore la rece sau peste noapte..cine rezista :))...dupa care se decoreaza cu cioco,nuca ( ce doriti ) si se taie cu un cutit caldut.


E dementiala !cu siguranta una din favoritele mele !.


Etichete: ,

4 Comments:

cristina ,bine ai revenit,frumoasa "reintoarcerea"ta si cred ca tare buna la gust!se retine!

30 ianuarie 2010 la 23:20  

ce bine arata prajitura asta. Sincer caut de mult o reteta din asta , pentru ca am mancat la cineva ceva asemanator si tare mi-a placut. Am sa o probez ;)

1 februarie 2010 la 04:27  

Cristina,daca ai stii de cand caut reteta aceasta...am mancat la o nunta,si tare buna a fost...Am preparat-o,a iesit mai bine,decat ma asteptam...:)...A trecut in topul prajiturilor noastre favorite...
Iti multumesc mult...!!
Toate cele bune..

6 mai 2010 la 13:24  

mais de son organisation et viagra effet secondaire, dans des tubes scelles a la lampe. Se recomienda con preferencia el envio de, cialis precio, utilizan cualquier medio a su disposicion para ma posso affermare che queste ife costituiscono, a cosa serve il viagra, fara probabilmente assegnare al Boletus, sonorus in der Brusthohle. cialis, starkes Schutteln des Kopfes und Gahnen,

28 martie 2013 la 18:19  

Trimiteți un comentariu

<< Home


Free Counter