Pasca



Seminee StilArt

Reprezint Transilvania in recensamantul Bloggerilor







ShoutMix chat widget





Want this widget?







Pui stifado

Spanac popey..

Stir fried rice

Pui la cuptor pe sticla

Pizza rulata

Salata de pui cu bacon si cascaval

Ciorba de varza

Ciorba taraneasca

Tocana de legume cu orez

Pizza cu blat din franzela







<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Shaorma
Shaorma

Reteta asta am hotarat sa o incerc acasa in urma unei discutii cu verisoara mea.Intamplator in ziua aceea eram in pana de idei :) iar ea mi-a spus ca tocmai face shaorma;asa ca am intrat fuguta pe internet si yupyy!!! am gasit o reteta care sa imi surada ..mai „homemade” cum imi place mie.Pt reteta mii de multumiri lui teo si blogului ei minunat!!

La pregatirea lipiilor trebuie sa recunosc ca am fost putin sceptica insa s-au facut foarte usor si foarte repede.Uitati ce am reusit sa facJ:

Ingrediente lipii:

-500 gr faina
-200 ml apa calduta
-un plic drojdie uscata
-o lingura de sare si una de zahar
Amestecati drojdia cu apa calduta,zahar si sarea iar apoi puneti in ploaie faina.Se obtine un aluat elastic pe care il puneti la caldurica cca.30 de minute sau pana acesta isi dubleaza volumul



Din acest aluat rupem aproximativ 9 bilute pe care le intindem cat de bine cu putinta. Lipiile se coc intr-o tava de teflon fara pic de ulei sau grasime.
Se coc pe ambele parti ,insa aveti grija ca se fac foarte repede!!



Ingrediente pt umplutura:

-pulpe de pui dezosate si piept de pui(cantitatea difera in functie de cat de multe vreti sa faceti)
-cartofi
-varza alba(in cazul meu este salata pt ca nu mai gasisem varza)
-castraveti murati
-maioneza,ketchup
-sare,piper



Pentru ca nu aveam cum sa fac pulpele si pieptul la gratar,am taiat carnita cubulete mici pe care le-am condimentat bine,bine cu sare,piper,boia,chilli si sos de soya si am lasat sa stea cca 20 de min.Am pus totul intr-o tava si am dat la cuptor cca. 15 min pe 200C iar apoi am pornit grilul pentru inca aproximativ 10 minute (asa am facut carnita mai crocanta).




...in timp ce carnita era la cuptor am pregatit cartofii(tipici cartofi prajiti),salata(taiata marunt condimentata cu sare,piper si otet) si am taiat castraveciorii feli:




..cand carnita a fost gata am procedat asa:
fiindca folie de aluminiu nu mai aveam si era deja prea tarziu sa dau fuga la magazin (iar burtica deja facea zgomotJ) am folosit o coala de hartie A4 pentru a ajuta lipia sa stea rulata. Peste lipie am pus carnita,cartofi si se da la cuptorul cu microunde apoi se pun castraveciorii,salata si bineinteles maioneza,ketchup si se ruleaza..




E buna rau shaorma asta!!!








Etichete:

5 Comments:

Foarte frumos ti-au iesit lipiile, trebuie sa fac si eu neaparat.

19 martie 2009 la 01:32  

vicky, astept sa imi spui cum ti-au iesit.Sa sti ca se fac foarte usor!

19 martie 2009 la 08:06  

pe internet reteta de shaorma adevatara e numai la tine si la "Teo's Kitchen"..e 3 noaptea si ma tenteaza blogul tau ;))..ma bucur ca te'am gasit faci mancare pe gustul meu doar ciupercile le voi scoate cand voi incerca retele de la tine...o sa'ti scriu rezultatele:*

21 ianuarie 2010 la 02:36  

Ina,
multumesc mult de aprecieri si ma bucur tare ca avem aceleasi gusturi(mai putin nebuneala asta cu ciupercutele :)) )
Te pup si te astept cu rezultatele ;*

30 ianuarie 2010 la 10:41  

am facut shaorma si vreau sa zis ca am facut puiul ca si tine si cu soia a iesit f bun nu stiam ca sosul e asa de bun...am gasit niste lipii foarte rapide aluatul nu trebuie lasat la crescut si ies 16 bucati...daca nu te deranjeaza:) http://bucatareselevesele.blogspot.com/2008/11/preparare-lipie.html..te pup:*

5 februarie 2010 la 19:23  

Trimiteți un comentariu

<< Home


Free Counter