<$Bun venit pe blogul meu!!!$>
Cassava cake
Casava cake Prajiturica asta am decoperit-o cu vreo 3 saptamani in urma la o colega din FILIPINE si va zic sincer ca este cea mai buna prajitura pe care am gustat-o pana acum!:D Cassava este de fapt o radacina asemanatoare cartofului,este a treia sursa de carbohidrati din alimentatia umana.De obicei se foloseste procesata sub forma de faina ,asa numita faina tapioca.Eu am gasit toate cele trebuite intr-un magazin cu produse asiatice. Ingrediente: -400 grame cassava razalita(grated cassava) -1 cana nuca de cocos (buko) -1 cana si jumatate lapte de cocos -2/3 conserva lapte condensat(a mea conserva avea 390 ml) -2 oua -1/4 cana zahar -2 linguri de unt topit Topping : -restul de lapte condensat Asa arata ciudatenia :)) Preparare : Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Amestecati cassava ,ouale si zaharul. Adaugati restul ingredientelor si mixati pentru 5 minute. Etichete: Cassava cake, Desert, prajituri |
Free Counter
Hallo Cristina,
am fost prin aproopiere si am zis , mä uit si ce mai faci Tu. Si uite cä tu mä intimpini cu asa o Bunätate.Super delicios.Nu sint asa neobräzat si iau numai astea trei Bucäti ( poate mai ai vizitatori si sä le räminä si lor ceva)yummmm.....Foarte frumos aratä. La gust kunosc cä am fäcut si eu, numai cä eu ma pus mai mult zahär ( acolo asa mänincä lumea foarte dulce).
Super.Mä duc sä fac loc si la äialaltii Musafiri.
salutäri
Si eu salivez din greu, ca Jacktel... :)))
...singura diferenta este ca eu inca nu am incercat asa minunatie dulce :P ...dar presimt ca n-o sa-mi scape, hi, hi...
Mersi fain de reteta, Cristina!!!
P.S. O fi bai daca inlocuiesc cassava asta cu branza dulce?!
foarte bine arata . cassava asta ce gust are dulce, acrisor? ca sa stiu cam cu ce s-ar putea inlocui.
super reteta!lapte cond. am...din brazilia!dar cassava,cu ce-as putea-o inlocui?
Jacktels esti tare dragut!nu-i bai poti sa iei toata prajitura oricum zilele astea mai repet faza si ar trebui sa ajunga la toata lumea:)).
Dupa cum ziceam o sa mai fac inca o data prajitura ca e prea buna :D iar de data asta am sa folosesc mai mult zahar daca zici u ca asa e mai buna ;)), o sa revin cu poze.
pupici
Laurici,bine te-am regasit :*:*:* ma bucur ca iti trage cu ochiu reteta asta :) sa sti ca e super! din pacate daca inlocuiesti cassava cu altceva nu o sa mai fie "cassava cake" :)).
Cassava asta e foarte ciudata ca si consistenta da mai mult spre cartof- ca si gust si cocos proaspat ca si textura,insa sa sti ca nu e idee rea cu branzica ;) daca adaugi si cateva linguri de faina sau amidon :D
Oricum promit ca o sa revin cu ceva retete filipineze si fara ingrediente ciudate :)))
Ale,asa cum ziceam mai devreme cassava asta e de fapt o radacina,ca si textura e asemanatoare cocosului proaspat,ca si gust e aproape la fel ca si cartoful poate putin mai dulce si fainos.
Buna Alison! ma bucur ca iti place reteta asa cum ziceam din pacate nu prea ai cu ce sa inlocuiesti cassava asta :( iar in romania nush unde ai putea gasi de cumparat doar daca gasesti ceva magazin cu alimente asiatice,magazin chinezesc.Promit ca o sa ma informez mai bine si o sa revin si cu ceva reteta noi filipineze mai accesibile.
pupici
Fetelor m-am mai informat si se pare ca se poate inlocui cu faina Tapioca insa gustul e putin diferit si cica ar mai fi o varianta asemanatoare Cassavei care se face cu orez macinat.Revin cat de repede cu detali!
va pup
Yummmm... So wet and so delicious looking! I never saw anything like this!
Thank you Talita!!yep these cake is verry delicious :D.